Belgen in het buitenland - Ook tegen Swansea kan Sunderland geen punten sprokkelen

Sunderland heeft zaterdag op de 37e speeldag in de Engelse Premier League in eigen huis met 0-2 verloren van het Welshe Swansea City. De eindstand stond bij de rust al op het scorebord in het Stadium of Light, na treffers van de Spanjaard Fernando Llorente (9.) en verdediger Kyle Naughton (45.+2). Bij de thuisploeg verscheen Jason Denayer aan de aftrap, de Rode Duivel moest na twintig minuten geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Darron Gibson. Adnan Januzaj haalde de wedstrijdselectie niet. Door de 24e nederlaag van het seizoen blijft Sunderland, dat al langer zeker is van degradatie naar de tweede klasse, rode lantaarn met 24 punten. Swansea City deed dan weer een uitstekende zaak in de strijd om het behoud en komt voorlopig op de veilige zeventiende stek terecht.

Middenmoter Bournemouth boekte in eigen huis een nipte 2-1 zege tegen Burnley, waar Steven Defour niet van de bank kwam. Junior Stanislas (25.) en King (85.) scoorden voor de thuisploeg, Welshman Sam Vokes zorgde na 83 minuten voor de tegentreffer. In de stand is Bournemouth tiende met 45 punten, Burnley heeft vijf punten minder en volgt op de veertiende stek.