Belgen in het buitenland - De Bruyne steekt met City Community Shield op zak tegen Liverpool van Origi

Manchester City heeft zondag zichzelf opgevolgd als winnaar van de Community Shield, de Engelse supercup. In een wedstrijd waarin het na de reguliere speeltijd 1-1 stond en die beslist werd na strafschoppen, startten Kevin De Bruyne en Divock Origi in de basis. Titelverdediger City begon als betere ploeg aan de wedstrijd, en meteen trof Sané het zijnet. Die laatste moest na twaalf minuten wel al naar de kant met een knieblessure, maar de Citizens kwamen toch snel op voorsprong. Raheem Sterling (12.) mocht op een vrije trap van Silva heel gemakkelijk in doel duwen. De wedstrijd ging daarna even op slot, al kreeg De Bruyne wel geel na een Belgisch onderonsje, waarbij hij Origi vloerde.

Na de pauze ging het tempo omhoog en waren er grote kansen aan beide kanten. Het was even wachten tot er eentje benut werd, maar Van Dijk bediende uiteindelijk collega-verdediger Joel Matip (77.) voor de 1-1. Origi werd meteen daarna gewisseld voor Oxlade-Chamberlain.

In de Community Shield zijn er geen verlengingen, maar worden er bij gelijke stand na 90 minuten onmiddellijk penalty's getrapt. Manchester City miste daar geen enkele keer en Gundogan, Silva, Foden, Zinchenko en Gabriel Jesus zorgden voor een winnende vijf op vijf. Aan de overkant miste de Nederlander Wijnaldum zijn strafschop.