Belgen in het buitenland - Crystal Palace en Benteke duwen Hull City naar Championship

Crystal Palace heeft vandaag op de 37e speeldag in de Engelse Premier League Hull City een zware 4-0 nederlaag toegediend. Rode Duivel Christian Benteke stond een volledige wedstrijd tussen de lijnen en scoorde de 2-0, door de nederlaag degradeert Hull naar de tweede afdeling. Palace is zeker van het behoud.

De thuisploeg schoot het best uit de startblokken en al na drie minuten deed Wilfried Zaha de thuisfans op Selhurst Park een eerste keer juichen. Elf minuten voor rust verdubbelde Benteke de score, hij kopte een hoekschop van Puncheon tegen de touwen. Voor 'Big Ben' was het al zijn vijftiende treffer van het seizoen, zijn zevende met het hoofd.

Diep in de tweede helft zette ex-Anderlecht-middenvelder Luka Milivojevic van op de stip de 3-0 op het bord, in de slotminuut lukte Patrick van Aanholt zelfs nog de vierde treffer voor de Londenaars. Dankzij de zege is Crystal Palace met 41 punten voorlopig dertiende in de stand, het is zo zeker van een verlengd verblijf in de Premier League. Hull is achttiende en zakt samen met de eerder al veroordeelde clubs Middlesbrough en Sunderland naar The Championship.