Belg komt om bij bosbranden in Griekenland

Belg komt om bij bosbranden in Griekenland

"We hebben helaas de bevestiging gekregen dat onze vermiste landgenoot is overleden. Onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden. Onze ambassade staat zijn jonge zoon en zijn familie bij in deze moeilijke momenten», aldus Reynders.

Jonge zoon

Buitenlandse Zaken geeft verder geen informatie, maar bevestigt dat het slachtoffer samen met zijn zoon deel uitmaakte van een groep die op reis was in de omgeving van de kuststad Mati. Ze verbleven allemaal in hetzelfde hotel, van waaruit ze geëvacueerd zijn. «Onze consulaire diensten ter plaatse staan de getroffenen zo goed mogelijk bij», zegt adjunct-woordvoerder Mathieu Branders.

Nog slachtoffers

De bosbranden in de omgeving van Athene hebben al aan 74 mensen het leven gekost, zo heeft de Griekse brandweer woensdag bekendgemaakt. Een woordvoerster zei nog dat dat geen definitieve balans is. Een honderdtal brandweerlieden zoekt voort naar eventuele slachtoffers.

Meest gelezen
 1. TMS_S2_afl02_K_003

  Verraadt dit fragment wie Flamme Fatale is in ‘The Masked Singer’? «Nooit gedacht dat ik haar zou herkennen in een paar pixels» (video)

 2. lottethumb

  Lotte Vanwezemael openhartig over liefdesleven: «Er is iemand die ik leuk vind»

 3. fabriziothumb

  OMG! De eerste beelden van ‘De Bachelor’: «Ik ben hier serieus in de war aan het geraken» (video)

 4. pieterthumb

  Pieter Loridon onder vuur nadat hij zich bewust laat besmetten: «Ongelooflijk gebrek aan respect»

 5. scheidsthumb

  Vrouwelijke scheidsrechter in tranen na gelekte naaktbeelden: «Ik wens dit niemand toe»