Bekende broers zijn eerste bitcoinmiljardairs

Bekende broers zijn eerste bitcoinmiljardairs

Amper 4 jaar geleden investeerden de broers Cameron (foto links) en Tyler (rechts) Winklevoss 11 miljoen dollar (9,24 miljoen euro) in de dan nog vrij onbekende cryptomunt bitcoin. Dat bedrag leverde hen naar schatting 1% van alle bitcoins ter wereld op. Een risicovolle investering op dat moment, maar een die achteraf een goudmijn bleek te zijn.

Broers zitten op gouden eieren

De waarde van een bitcoin neemt al enkele jaren toe, maar de laatste weken gaan de cijfers exponentieel de hoogte in. Vorige week eindigde de cryptomunt op 9.578 euro. Ter vergelijking: toen de tweeling de bitcoins opkochten, betaalde ze net iets meer dan 100 euro per stuk.

Zelfs zijn ze er niet zo spraakzaam over, maar geschat wordt dat de broers, die nog als roeiers deelnamen aan de Olympische Spelen, zo'n 100.000 bitcoins in hun bezit hebben. Omgerekend zouden ze dus de eerste mensen zijn die dankzij het virtuele betalingsmiddel op papier dollarmiljardairs zijn.

De tweeling zou hun portefeuille nu kunnen verzilveren, maar dat zullen ze waarschijnlijk niet doen. De droom van de twee broers is om een internationaal handelsplatform op te richten dat draait op bitcoins.

Met de groeten van Facebook

Tyler en Cameron hebben het aanzienlijke startkapitaal dat ze voor deel investeerden in bitcoins te danken aan Mark Zuckerberg, de baas van Facebook. Hij zou volgens hen hun idee voor een sociaalnetwerksite gestolen hebben. De broers sleepten hun vroegere mede-student aan Harvard enkele jaren geleden voor de rechter. De zaak eindigde in een betaling van 65 miljoen dollar (of 54,6 miljoen euro) van Zuckerberg aan de Winklevoss'en.