Begeleiding voorzien in geëvacueerde scholen in Vorst

In de twee scholen die vandaag afgezet werden na de schietpartij in Vorst die volgde op een huiszoeking rond de aanslagen in Parijs, zal begeleiding voorzien worden voor de leerkrachten en leerlingen. De kinderen moesten in de scholen en kinderopvangen blijven en konden pas tegen de avond opgepikt worden door de ouders. Het ging onder meer om de 'De Wereldbrug', een Nederlandstalige gemeentelijke basisschool. "We hebben contact opgenomen met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) en de de Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten (OVSG) om de leerkrachten en leerlingen zo goed mogelijk te laten begeleiden", zegt Jutta Buysse, schepen van Nederlandstalige aangelegenheden in Vorst. "Er zal begeleiding zijn." Het blijft wel nog onduidelijk hoe de situatie in de buurt morgen/woensdag zal zijn, voegt de schepen er evenwel aan toe.

Ook in de Franstalige school 'La Cordée' en de crèches 'Le Dries' en 'Les petits Matelots' moesten de aanwezigen de hele namiddag binnenblijven en was er politiebewaking.

Minister van Onderwijs in de Franse gemeenschap Joëlle Milquet laat weten dat ze dinsdag een mobiele interventieploeg naar de Franstalige gemeenteschool stuurde. Die begeleiders zullen er ook woensdag aanwezig zijn, meldt haar woordvoerder. De interventieploegen worden ingezet bij crisissituaties in scholen.

Het Office de la naissance et de l'enfance (ONE), zeg maar de Franstalige Kind & Gezin, stelde ten slotte een coördinatrice aan om het personeel en de ouders van de crèches te begeleiden. Alle kinderen zijn inmiddels veilig geëvacueerd.

bron: Belga