IN BEELD. Street artists nemen de straten van Oostende over

IN BEELD. Street artists nemen de straten van Oostende over

Trek je stapschoenen aan, laad je smartphone op en ga op jacht naar – nee, geen Pokémons – streetart in de straten van Oostende. De tweede editie van The Crystal Ship onthult een veertigtal muurschilderingen overal in de stad.

Speurtocht

Die vinden, is heel makkelijk. Of toch bijna. De Crystal Ship-app is voorlopig nog niet geüpdatet, dus je moet eerst naar de toeristische dienst, tegenover het casino, om de stadskaart met alle kunstwerken af te halen. Dan kan je klopjacht beginnen. Reken op een volledige dag om deel te nemen aan de reusachtige speurtocht en Oostende te ontdekken vanuit een andere hoek. De organisatie maakt het je makkelijk met twee uitgestippelde parcours: een wandeltocht van 8,7 kilometer en een fietstocht van 29 kilometer. Maar je bent natuurlijk vrij om te gaan waar je wilt en alle werken te ontdekken die zowat overal in de stad verborgen zijn.

Openluchtmuseum

Ook dit jaar verwelkomt The Crystal Ship weer internationale street artists zoals Pastel en Bosoletti uit Argentinië, Axel Void uit de VS, Alexis Diaz van Puerto Rico en de Fransman C215. Maar er staan ook een heleboel Belgen op het menu, met onder meer de inmiddels bekende kleine vuilnismannen van Brusselaar Jaune en de rare vogels van Bué the Warrior.

Het gratis festival trekt niet alleen maar jongeren aan. Integendeel. Instagrammers die op zoek zijn naar een mooi kiekje om te sharen, lopen er natuurlijk bij bosjes rond. Maar tijdens ons bezoek zagen we ook heel wat gezinnen en bejaarde koppels die - kaart in de hand - op zoek waren naar de muurschilderingen. Een perfect dagje uit dus, voor het hele gezin of onder vrienden. Een aanrader bij mooi weer!

Tekst en foto's Thomas Wallemacq

[gallery type="slideshow" size="full" td_select_gallery_slide="slide" ids="733692,733693,733694,733695,733696,733697,733698,733699,733700"]