Baasje vindt oplossing voor doodsbang hondje

Baasje vindt oplossing voor doodsbang hondje

Jasper was al een paar keer geadopteerd, maar telkens teruggebracht naar het asiel vanwege zijn angstaanvallen. "Hij had schrik van mensen, wilde niet in de auto zitten en wandelingen maakten hem benauwd. Hij was zowat bevreesd voor alles", vertelt de vriendin van Tom, Rachel Billings.

Tom besloot een tweede puppy in huis te nemen om Jasper te helpen. Met een vriendje erbij zou de wereld misschien minder eng voor hem zijn. Dat was het moment waarop Tom en Rachel een kleine pitbull hebben geadopteerd, Ernie. Jasper had veel tijd nodig om Ernie te accepteren. "Qua karakter is Ernie immers het andere uiterste. De puppy kent helemaal geen angst, en houdt ervan nieuwe mensen te ontmoeten en andere plaatsen te ontdekken. En hij houdt van aandacht", zegt Rachel.

Na een tijdje werd wel duidelijk dat Tom gelijk had. Jasper kroop uit zijn schulp dankzij de zelfverzekerde Ernie. "Ernie heeft Jasper leren spelen en nieuwe dingen ontdekken zoals een hond hoort te doen", vertelt Rachel. Volgens de vrouw is het duo nu onafscheidelijk en is Jasper haast onherkenbaar. "Soms is hij nog wel eens angstig maar wanneer zijn broertje in de buurt is, straalt hij zo veel meer zelfvertrouwen uit."