Automatische stofzuiger besmeurt hele living met hondendrol

Een Roomba is een automatische stofzuiger die normaal gezien zonder hulp een hele ruimte afgaat en het vuil van de vloer haalt. Maar toen zo'n toestel in een Amerikaans huis een hondendrol tegenkwam, had zijn werkijver wel heel nare gevolgen.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Ondanks wat mijn moeder en leerkracht me al die jaren geleden herhaaldelijk vertelden, valt er uit 'The Terminator' wel iets te leren. Eerst en vooral geeft Arnold Schwarzenegger een masterclass in hoe je gevoelens overbrengt zonder werkende spieren in je gelaat en bovendien doet het de kritische kijker beseffen dat machines en vooruitgang niet altijd te vertrouwen zijn. Bewijsstuk A: de automatische stofzuiger.

De Amerikaan Jesse Newton had zo'n machinale poetsvrouw van het merk Roomba in huis gehaald. Hij was ongelooflijk tevreden van de aankoop, die 's nachts geruisloos de ganse benedenverdieping proper maakte, maar dat geluk was van beperkte duur. Toen zijn zoon in het midden van de nacht bij hem in bed kroop, stinkend naar hondendrollen, wist hij dat er iets niet klopte.

Eens beneden ontdekte de man uit Arkansas dat de machine een achterblijfsel van de puppy Evie was tegengekomen op zijn rondgang. De Roomba, niet beter wetend, had zijn wielen in de feces begraven en was, met de restanten tussen zijn kieren en groeven, verder de huiskamer rondgegaan.

Het resultaat: kak in de keuken, kak op de plinten, kak op het tapijt, een kakspoor van meer dan 7 meter door je benedenverdieping en een automatische zelfrobot die het leven liet bij de reddingsoperatie. Het volledige, hilarische relaas kan je hieronder lezen, in een post van Jesse op zijn Facebookpagina. Zeker doen, het is een aanrader.

Foto AFP / J. MacDougall