Australiër speelt 73 uur bowls nadat hij record verkeerd leest

Australiër speelt 73 uur bowls nadat hij record verkeerd leest

Barwick is de eigenaar van een bowlsclub in het afgelegen Cloncurry. De precisiesport, waarbij deelnemers afgevlakte bollen rollen naar een kleinere bal, is de laatste tijd niet erg populair. De club van Barwick zit bijgevolg financieel in de moeilijkheden.

De fervente bowlsspeler had besloten om zijn club niet zomaar failliet te laten gaan. Om geld in te zamelen, besloot hij om het duurrecord in zijn sport bij de hoorns te vatten. Maar daar liep het fout.

"Ik was het Guinness Book aan het lezen en ik dacht dat er stond dat ik 73 uur moest spelen om het record te kloppen. Maar het bleek later de leeftijd van een kerel te zijn", vertelt Barwick aan The North West Star.

Dat besef kwam pas nadat hij zijn recordpoging had aangekondigd. Sterker nog, er was geen duurrecord voor bowls. "Ik heb mijn mond opentrokken en nu moet ik me aan mijn uitspraak houden. Wat ik ook doe, het zal een record zijn", aldus de clubeigenaar bij ABC. Dus ging de bal aan het rollen, maar liefst 73 uur lang.

https://www.facebook.com/northweststarQLD/videos/445760898881562/

De verschroeiende hitte van de Australische zomer en de nachtelijke regenbuien hielden de vastberaden clubeigenaar niet tegen. Drie dagen en één uur speelde hij bowls, met enkel een pauze van tien minuten elke vier uur. Eten en drinken deed hij tussen worpen door.

"Het is een bovenmenselijke prestatie, ik kan niet op andere woorden komen. Ik heb al eens lange shiften geklopt, maar nog nooit eentje die zelfs maar in de buurt komt van 73 uur", verklaart Gregory Campbell, de burgemeester van Cloncurry, aan BBC News.