Australian Open - Yanina Wickmayer: "Dit is echt niet leuk"

Australian Open - Yanina Wickmayer: "Dit is echt niet leuk"

De eerste ronde van de Australian Open is op een stevige ontgoocheling uitgedraaid voor Yanina Wickmayer (WTA 60). Ze werd met 3-6, 7-6 (9/7) en 6-1 uitgeschakeld door de Tsjechische Lucie Safarova (WTA 61). "Het zal niet evident zijn het racket de komende dagen weer op te pakken", aldus Wickmayer na de wedstrijd, waarin de Belgische liefst negen matchballen kreeg.

"Dit is echt niet leuk", zei ze. "Zeker na zo veel matchballen. Ik denk dat ik echt goed heb gespeeld in de eerste twee sets. Ik dicteerde het tempo en ik deed exact wat moest", klonk het. "Zo is het altijd in tennis. Als je er niet in slaagt jouw kansen te benutten, doet de tegenstander dat in jouw plaats."

"Ze heeft heel goed geserveerd op enkele matchballen, en op andere heb ik te veel op veilig gespeeld, in de hoop haar tot een fout te dwingen. Ook al is dat een automatische reactie, het was niet de goede optie. Ik had me meer agressief moeten tonen op de belangrijke punten", aldus nog de Antwerpse. "Ik heb vorig jaar al zo'n situatie meegemaakt, ook hier op de Australian Open en op Indian Wells. Er is soms een beetje geluk nodig."

Door de nederlaag mist Wickmayer bovendien een tweede ronde tegen Serena Williams.

bron: Belga