Australian Open - Uitgeputte Simona Halep na haar marathonduel: "Mertens is een gevaarlijke concurrente"

Australian Open - Uitgeputte Simona Halep na haar marathonduel: "Mertens is een gevaarlijke concurrente"

"Ik ben bijna dood. Het enige dat ik nu kan gebruiken, is een warme chocomelk en een goede nachtrust." Aan het woord is de Roemeense nummer één van de wereld Simona Halep na haar marathonpartij in de Rod Laver Arena tegen de Amerikaanse Lauren Davis (WTA 76). Halep trok uiteindelijk in drie sets (4-6, 6-4 en 15-13) aan het langste eind. Bij 11-10 in de laatste set werkte ze drie matchballen weg. De partij duurde liefst drie uur en 44 minuten, de derde langste vrouwenwedstrijd ooit op de Australian Open.

"Het was een vreselijk zware wedstrijd", stak Halep na afloop van wal. "Ik weet niet hoeveel kilometers ik vandaag gelopen heb. Persoonlijk had ik op een grandslamtoernooi nog nooit een derde set gespeeld die voorbij de zes punten ging. Bij die drie matchballen tegen dacht ik dat het afgelopen was. Maar ik heb vervolgens goed geserveerd en Lauren moest de kiné op de baan roepen voor een armblessure. Bij 13-13 heb ik mezelf vervolgens ingepeperd dat het nu moest gebeuren. Dertien is immers mijn geluksgetal en dat is nog maar eens gebleken."

In de achtste finales wacht de Roemeense de Japanse Naomi Osaka (WTA 72). Ook onze landgenote Elise Mertens (WTA 37) zit nog bij de laatste zestien. Wat denkt Halep nu van de jonge Limburgse? "Ik ken haar sinds een jaar of twee", legde de nummer één van de wereld uit. "Ik begon haar te volgen sinds ze enkele matchen op rij kon winnen. Ik zie in haar een gevaarlijke concurrente en een mooie atlete. Ik denk dat ze zich nog verder kan ontwikkelen en in de toekomst uitstekende resultaten zal behalen."

bron: Belga