Australian Open - Steve Darcis klopt Schwartzman en mag naar derde ronde

Australian Open - Steve Darcis klopt Schwartzman en mag naar derde ronde

Steve Darcis (AT9 71) heeft zich in Melbourne verzekerd van een ticket voor de derde ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. De 32-jarige Luikenaar klopte in de tweede ronde de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 54) in vier sets, na 2 uur en 32 minuten stonden de 6-3, 6-3, 2-6 en 6-4 setstanden op de tabellen. Voor de Belgische nummer twee is het de eerste keer dat hij de derde ronde bereikt Down Under, daarin wacht de als veertiende geplaatste Australische publiekslieveling Nick Kyrgios (ATP 13) of de Italiaan Andreas Seppi (ATP 89). Maandag al was Darcis erin geslaagd een allereerste zege ooit te boeken op de hoofdtabel in Melbourne, hij klopte toen de Australische thuisspeler Sam Groth (ATP 162) met 3-6, 6-3, 6-2 en 6-2. In ronde twee mocht 'Shark' de baan op tegen de acht jaar jongere Schwartzman, die in zijn openingsduel verrassend de maat had genomen van de als 22e geplaatste Uruguyaan Pablo Cuevas (ATP 22).

Darcis nam in hun eerste onderlinge confrontatie een uitstekende start tegen Schwartzman en won sets één en twee met 6-3. De derde manche moest hij aan de Argentijn laten, in de vierde set nam de Luikenaar het commando echter opnieuw over. Zijn volgende opponent is nog niet bekend, maar dat wordt naar alle waarschijnlijkheid veertiende reekshoofd Kyrgios.

Morgen komt er met David Goffin (ATP 11) nog een tweede Belgische man in actie in de tweede ronde, het elfde reekshoofd ontmoet de Tsjechische veteraan Radek Stepanek (ATP 102).

bron: Belga