Audrey achterna: boost je blik met eyeliner!

Audrey achterna: boost je blik met eyeliner!

Eyeliner gaat al bijna een eeuw mee en is nog steeds razend populair. Dit najaar krijgt het oogpotlood zelfs een hoofdrol in je make-up!

Audrey Hepburn is een echt stijlicoon en daar heeft het streepje eyeliner dat voor haar typische, verleidelijke oogopslag zorgde zeker mee te maken. Ze zou in haar nopjes zijn als ze kon zien hoe eyeliner nu zijn comeback maakt en zorgt voor uitstraling op veel verschillende catwalks, van klassiek elegant bij Dior tot strak en grafisch bij Missoni. Welke look kies jij?

Trend 1: Audrey-eyes        

De klassieke fifties-look, met een streepje eyeliner over je hele bovenste ooglid. Als je het lijntje aan de buitenhoek van je oogleden lichtjes naar boven laat lopen, lijken je ogen groter. Combineer deze look met een lichte teint en rode lipper.

Tip van ICI PARIS XL: voor deze strakke contouren gebruik je best een vloeibare eyeliner. Voor de zekerheid kun je het lijntje ook eerst met potlood tekenen en daar met je vloeibare eyeliner overgaan.

Trend 2: Double winged

Zet een lijntje op je bovenste ooglid en een omgekeerde wing aan je onderste oogrand, allebei voorbij de buitenste ooghoek. Krul je wimpers en breng minstens twee lagen volumemascara aan. De rest van je look hou je zacht en mat.

Tip van ICI PARIS XL: trek met een eyeliner in een stiftje een heel smal lijntje op je bovenste ooglid en laat dat naar buiten toe breder worden. Laat het onderste lijntje even ver komen als het bovenste.

Trend 3: Cat look

Begin met een dun lijntje tegen je wimperrand, dat je iets verder doortrekt. Dan maak je de lijn voller, tot het gewenste effect. Voor de rest heb je enkel nog mascara nodig. Je teint hou je licht en egaal en op je lippen komt een lichtbeige nudetint.

Tips van ICI PARIS XL: gebruik vloeibare gel-eyeliner en een heel fijn penseeltje om die mooie volle lijn te creëeren. Wil je een smudgy ‘rock-chick'-effect, dan kun je hier ook een kajalstiftje gebruiken.

Trend 4: Strak & grafisch

Door het streepje van je liner verder te laten lopen tot in je binnenste ooghoek, creëer je een heel sterk grafisch effect. De rest van je look hou je zo neutraal mogelijk, met hoogstens een transparante gloss op je lippen.

Tip van ICI PARIS XL: begin het lijntje op je bovenste en onderste ooglid onder het puntje van je binnenste ooghoek. Met vloeibare eyeliner krijg je echt een grafische look, met potlood oogt het subtieler.

Trend 5: Kleurflash

Een trand van deze zomer die zich doorzet: een dubbe lijntje waarbij je zwart combineert met een flashy kleur. Ook hier gaat alle aandacht naar je ogen. De rest van je make-up blijft zacht, met een lichte teint en zachtroze glans op je lippen.

Tip van ICI PARIS XL: zet eerst het gekleurde lijntje. Wacht tot het droog is voor je tegen de wimperrand een dunner zwart lijntje aanbrengt. Een dubbele laag mascara zorgt voor de finishing touch.