Assisen Antwerpen - Filali schuldig bevonden aan opzettelijke slagen

De Antwerpse assisenjury heeft Rachid Morchid Filali (42) uit Malle donderdag schuldig bevonden aan het toebrengen van opzettelijke slagen die ongewild de dood van Malki Bouhbaka (31) tot gevolg hadden. De jury vond het "niet boven elke redelijke twijfel" vaststaan dat hij de intentie had om het slachtoffer te doden. De voorbedachtheid vonden ze wel bewezen, evenals het feit dat hij een verboden wapen had gebruikt, zijnde een schroevendraaier.

Het slachtoffer werd op 1 mei 2011 met een schroevendraaier in het voorhoofd gestoken na een banale ruzie in café 'De Dulle Griet' aan de Antwerpse Nationalestraat. Bouhbaka bezweek op 17 mei 2011 in het ziekenhuis.

Filali heeft iedere betrokkenheid bij de feiten altijd ontkend. Zijn advocaten hadden dan ook de vrijspraak gepleit en ondergeschikt een herkwalificatie naar opzettelijke slagen met ongewild de dood tot gevolg. Het openbaar ministerie had de jury gevraagd om hem schuldig te verklaren aan doodslag, de burgerlijke partijen vonden dan weer dat het om moord ging.

bron: Belga