Arts neergeschoten in ziekenhuis in Berlijn

Arts neergeschoten in ziekenhuis in Berlijn

De arts was orthodontist in het Benjamin Franklin-ziekenhuis, een campus van het Berlijnse UZ Charité. Het incident gebeurde tegen 13 uur op de afdeling voor mond-, kaak- en aangezichtschirurgie op de vierde verdieping. De dader was een patiënt en wilde behandeld worden. Hij schoot verschillende keren op de dokter in een praktijkkamer, waarna hij buitenstapte en zichzelf uiteindelijk met een kogel van het leven beroofde. De arts onderging nog een spoedoperatie, maar overleed op de operatietafel aan een of meerdere schotwonden.

Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen op een islamistische achtergrond. "Er zijn momenteel geen aanwijzingen op andere gewonden of nog een dader", voegde een politiewoordvoerster eraan toe. De gerechtelijke politie onderzoekt de zaak.

Een medewerker van het ziekenhuis zei dat hij en zijn collega's van het bestuur over de schoten op de hoogte waren gebracht. Het personeel werd aangemaand op zijn afdelingen te blijven en de deuren te sluiten. Later verliet het personeel het gebouw, maar het kon echter al snel terugkeren. Voor het gebouw stonden volgens ooggetuigen minstens twintig voertuigen van de politie, brandweer en de hulpdiensten. De toegang was tijdelijk afgesloten.