Arno neemt eindelijk ereburgerschap Oostende in ontvangst

Zanger Arno heeft dinsdag eindelijk zijn ereburgerschap van de stad Oostende in ontvangst genomen, 15 jaar nadat het werd toegekend. Dat deed hij op 1 mei, niet toevallig de negentigste verjaardag van Raoul Servais. Ook deze pionier van de Belgische animatiefilm mag zichzelf ereburger van Oostende noemen. "Onze stad is erg karig met het ereburgerschap, maar Raoul Servais verdient zeker deze titel," aldus de schepen van Cultuur Bart Plasschaert. Ter ere van de in Oostende geboren Servais trakteerde het stadsbestuur met een reusachtige verjaardagstaart. Op 30 juni krijgt het stadsmuseum Mu.ZEE er een permanente museumzaal bij, gewijd aan het oeuvre van de kunstenaar.

Maar ook Arno Hintjens werd dinsdag gelauwerd als ereburger. De stad Oostende kende hem al in 2002 het ereburgerschap toe maar Arno kwam zijn certificaat nooit oppikken. "Een combinatie van factoren en een drukke agenda," volgens de Oostendse schepen van Cultuur.

Gepolst naar een reactie liet Arno duidelijk verstaan dat hij tevreden is: "Ik heb een cerebrale erectie," vertelde de kersverse ereburger aan Focus & WTV. Arno werd in 2017 ook al geëerd met het ereburgerschap van de stad Brussel.

bron: Belga