Arjen Robben plant een comeback bij FC Groningen

Arjen Robben plant een comeback bij FC Groningen

Morgen geeft Robben meer uitleg tijdens een persmoment. Op de website van Groningen reageert de linkerwinger al een eerste keer. "De club kan in deze periode alle hulp gebruiken om goed door de coronacrisis te komen. Zelf heb ik ook meegedaan aan verschillende acties en daarnaast erover nagedacht wat ik nog meer zou kunnen doen voor onze FC. De laatste weken heb ik veelvuldig overleg gehad met mensen binnen de club en misschien nog wel het meest geluisterd naar de actie van de supporters: 'Arjen, volg je hart!'... Een terugkeer als speler van FC Groningen."

"Het begon te kriebelen en nu is het mijn missie. Ik werk aan een comeback als voetballer. Bij de FC. Of dit lukt, weet ik nu nog niet. Wat ik wel weet, is dat het aan mijn inzet en motivatie niet zal liggen. Het is nu mijn droom om weer in het shirt van FC Groningen te spelen."

Champions League

Robben debuteerde in het seizoen 2000-2001 in het eerste elftal van Groningen. Na twee seizoenen verhuisde hij naar PSV (2002-2004). Vervolgens droeg de linkspoot het shirt van Chelsea (2004-2007), Real Madrid (2007-2009) en Bayern München (2009-2019). Vorige zomer besloot hij zijn schoenen aan de haak te hangen.

Robben werd met al zijn clubs (behalve Groningen) landskampioen en pakte met Bayern ook de Champions League (in 2013). Voor Oranje speelde Robben 96 interlands waarin hij 37 keer scoorde. Hoogtepunten waren een tweede (2010) en een derde (2014) plaats op het WK.