Aprilvissen nemen het station over

Aprilvissen nemen het station over

Een doorsnee woensdagochtend in station Antwerpen Centraal: grote groepen mensen arriveren in de koekenstad, pendelaars stormen de trap af om hun trein te halen en toeristen met grote koffers vergapen zich aan de bouwkunst. Niets ongewoon op het eerste zicht maar het was natuurlijk 1 april, een dag waarop alles mogelijk is. Verkeerslichten kleuren blauw en de droge peronnen van de statie zijn plots bevolkt door vissen...

Onderweg naar de centrale hal lopen we steeds meer reizigers met een vis op de rug tegen het lijf. In het centrum treffen we enkele goedgemutste grapjassen aan die voorbijgangers foppen door hen een aprilvis met de boodschap ‘Laat je lekker gaan!' op te plakken.

“We willen op 1 april de nieuwe baseline van Danio in de verf zetten”,licht Pierre-Louis van Danone toe. “Mensen zijn dagelijks serieus op het werk maar ze hebben vaak een grappig trekje dat ze dan verborgen houden. We willen mensen vandaag met dit grapje aan hun minder serieuze kantje herinneren. Het is leuk om je eens lekker te laten gaan. Bovendien krijgen ze een kortingsbon voor een Danio.”

Wat verder krijgt een moeder met kind een aprilvis opgeplakt, die op haar beurt de vis op de rugzak van haar dochtertje kleeft. “Ik vind het een leuke actie, ook voor de kindjes”, zegt Wendy terwijl haar dochter verlegen knikt. “We gaan vandaag nog een grapje uithalen met mijn man en zijn nu onderweg om hem te verrassen”, lacht Wendy.

De meeste gefopte reizigers reageren eerst een beetje verrast maar nadien kunnen ze ermee lachen. “Over het algemeen zijn de reacties zeer positief”, besluit Pierre-Louis. "Het lijkt er dus op dat mensen daadwerkelijk hun minder serieuze kantje terugvinden!"