Apple Watch maar beperkt beschikbaar

Apple Watch maar beperkt beschikbaar

De Apple Watch werd vandaag officieel gelanceerd, maar de voorraad van het nieuwe hebbeding lijkt erg beperkt te zijn. Toen het deze ochtend mogelijk werd om een horloge te bestellen, liepen de verzendtijden al snel op.

Op de website van de technologiereus was het vanaf vanochtend mogelijk om de Apple Watch te bestellen die op 24 april zal verschijnen. Enkele minuten nadat het horloge in de Apple Store verschenen was, toonde de site van Apple al bij de goedkopere modellen (399 - 1199 euro) dat bestellingen pas halverwege mei en zelfs juni verzonden zullen worden.

De exclusieve gouden Apple Watch Edition met prijzen van 11.000 tot 18.000 euro is pas vanaf juli of augustus leverbaar.

Wie sneller zijn nieuwe gadget wil, moet kiezen voor een kleiner formaat. Horloges met een diameter van 38 millimeter lijken sneller en beter leverbaar te zijn dan de grote modellen met een diameter van 42 millimeter.

In de komende weken kunnen geïnteresseerde klanten in de Duitse, Britse en Franse Apple Stores de Apple Watch uitproberen. Daarvoor zal je wel eerst een afspraak moeten maken.

Wie een horloge wil bestellen, kan dat deze keer uitsluitend via het internet doen. Apple wilde met die verandering de immense wachtrijen voor haar winkeldeuren voorkomen zoals gebruikelijk is bij de lancering van een nieuw product.