Apple Watch krijgt prestigieuze designprijs nog voor lancering

Apple Watch krijgt prestigieuze designprijs nog voor lancering

Apple heeft voor zijn laatste product, de Apple Watch, de prestigieuze iF Gold Award ontvangen. Een prijs die als de Oscar voor productontwerp gezien wordt. Dat de Apple Watch de prijs krijgt is merkwaardig, omdat het product nog niet is gelanceerd.

Maar de jury heeft de prototypes gezien en op basis daarvan geoordeeld. "Het idee om klassieke materialen zoals leer en metaal te combineren met moderne technologie, resulteerd in een prachtig product,  met een complete gebruikerservaring." Het horloge, dat naast de klassieke applicaties ook gezondheidsmetingen kan doen, scoort hoge punten. Elk detail wordt door de jury een "uitzonderlijk ontwerp" genoemd. "Voor ons is het nu al een icoon," zegt de jury van de iF Gold Award.

Opvallend is dus dat het 'slimme' horloge nog niet verkrijgbaar is. Vorig jaar werd de langverwachte Apple Watch aangekondigd, maar zal pas in april op de markt verschijnen in de Verenigde Staten. Of het horloge gelijktijdig in zowel de VS als Europa in de winkel komt is niet bekend. Afwachten dus hoeveel punten de klant zal geven.