Anderlecht stoot door na zege

Anderlecht stoot door na zege

Anderlecht heeft na een sterke eerste helft gewonnen van Galatasaray. De Brusselaars zijn zeker van een Europa League-ticket.

Anderlecht, met twee punten uit vier matchen, moest vanavond winnen tegen Galatasaray in de rechtstreekse confrontatie voor de derde plaats in groep D. Voor Galatasaray, laatste met één punt, was een zege zo mogelijk nog belangrijker. Anderlecht kon opnieuw rekenen op Steven Defour na zijn kuitblessure.

De Brusselaars begonnen enthousiast aan de wedstrijd met meteen kleine kansen voor Aleksandar Mitrovic en Dennis Praet. De Brusselaars hielden voortdurend druk op de ketel, maar de goal wou maar niet vallen. Mitrovic kwam in de negende minuut tot zijn eigen grote verbazing alleen voor doelman Fernando Muslera te staan en trapte naast de bal. Diezelfde Mitrovic was er nog een tweede keer dichtbij toen hij een gekraakt schot van Steven Defour tegen de paal kaatste.

Uiteindelijk viel de verdiende goal vlak voor de pauze. Praet kopte een voorzet van Conté door tot bij Chancel Mbemba (foto), die de bal met het hoofd mooi in de hoek plaatste. Een goal op het ideale moment voor Anderlecht. Steven Defour blesseerde zich wel nog vlak voor de pauze. Hij begon niet aan de tweede helft en werd vervangen door Andy Kawaya.

70014794_664573791Waar Anderlecht gretig aan de eerste helft begon, kwam Galatasaray met veel vuur aan de aftrap van de tweede helft. De Turken creëerden meteen enkele kansen en Proto moet meermaals de armen strekken om zijn doel leeg te houden. Anderlecht kwam nadien wat meer in de match, maar het bleef bibberen tot de laatste minuut, zeker toen Yilmaz door de buitenspelval glipte. Uiteindelijk zorgde opnieuw Chancel Mbemba voor de zekerheid met de 2-0. Galatasaray stond intussen nog maar met tien spelers op het veld.

Anderlecht wordt op die manier zeker derde in groep D en overwintert Europees. Het was al even geleden dat Anderlecht zo goed scoorde in de groepsfase van de Champions League. In de zeven vorige deelnames eindigde paars-wit telkens op de laatste plaats. In de andere match won Arsenal van Dortmund, waardoor de Duitsers nog niet zeker zijn van de groepswinst. Op de slotspeeldag trekt Anderlecht naar Dortmund en speelt Galatasaray thuis tegen Arsenal.

JM