Anderlecht speelt wedstrijd van laatste kans zonder Defour

Anderlecht speelt wedstrijd van laatste kans zonder Defour

Verliezen vanavond betekent het einde van het Champions League-avontuur van Anderlecht, dat bij een nederlaag wel zicht houdt op de derde plek en een ticket richting Europa League. Herman Van Holsbeeck beseft dat het niet gemakkelijk zal zijn. "Arsenal is thuis nog 40% sterker en we zitten met twee sterkhouders die niet zullen kunnen spelen (Defour en Suarez), maar we willen laten zien dat we op verplaatsing ook iets kunnen."

Ook Roger Vanden Stock weet dat Anderlecht een bijzondere wedstrijd zal spelen. "Het is zeker bijzonder, want ik ben nog nooit in het nieuwe stadion van Arsenal geweest en het is misschien wel het mooiste stadion van Engeland. Arsenal weet dat Anderlecht geen zwak broertje is door de vorige wedstrijd (1-2 verlies), dus de spelers van Wenger zullen 100% geconcentreerd zijn. Ik heb dus best wel schrik van Arsenal."

Arsène Wenger, de trainer van Arsenal, kan zich met zijn team plaatsen voor de volgende ronde als ze vanavond winnen en Dortmund van Galatasaray wint, maar de Fransman is toch op zijn hoede voor Paars-Wit. "Na onze mirakelzege tegen Anderlecht hebben we veel respect voor hen gekregen, maar we hebben ook veel geleerd uit de heenwedstrijd." Arsenal zal Wilshere missen maar recupereert wel Theo Walcott.