Anderlecht moet titelfeest voorlopig uitstellen

Anderlecht heeft opnieuw een stap gezet richting de landstitel. Het had niet veel gescheeld of de Brusselaars kroonden zich tot kampioen op het veld van aartsrivaal Club Brugge, maar Youri Tielemans liet de kans liggen vanop de stip: 1-1.

Bij een overwinning in het Jan Breydelstadion was de 34ste landstitel al binnen voor paars-wit, maar zo'n vaart liep het niet. Anderlecht kwam in het hol van de leeuw wel op voorsprong dankzij Sofiane Hanni, die al na acht minuten een vrije trap onder de muur tegen de netten knalde.

Bitsige duels

Nog voor de rust herstelde Ruud Vormer namens de thuisploeg het evenwicht. De Nederlander deed dat ook met een vrije trap, maar dan eentje over de muur. Verder vielen er in de eerste helft vooral veel bitsige duels te noteren.

Na de pauze kreeg Anderlecht vanop de stip een uitgelezen kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na een knappe actie van Frankie Acheampong ging Björn Engels aan de noodrem hangen, waarna Youri Tielemans zijn verantwoordelijkheid nam.

Tielemans mist

In een van zijn laatste wedstrijden voor paars-wit mikte het goudhaantje de strafschop recht op Ethan Horvath, die in het Brugse doel opnieuw de voorkeur kreeg op Ludovic Butelle. Na de gemiste penalty leek Anderlecht vrede te nemen met de puntendeling, terwijl Club aandrong voor de broodnodige winning goal. Die bleef uit en zo hebben de Brusselaars hun lot nog altijd stevig in handen.

Met vier punten voorsprong en nog twee speeldagen te gaan kan de recordkampioen donderdag de titel veiligstellen. Als paars-wit in Charleroi hetzelfde resultaat neerzet of beter doet dan de Bruggelingen in de derby in Oostende, is de titel binnen.