Anderlecht moet spelers pijnlijke vraag stellen door coronavirus

Anderlecht moet spelers pijnlijke vraag stellen door coronavirus

"De coronacrisis heeft een ongeziene impact op ons leven. RSC Anderlecht ontsnapt niet aan de gevolgen van de pandemie. Onze club ziet zich verplicht, door de grote onzekerheid rond haar inkomsten, om zolang de overheidsmaatregelen een normaal functioneren beperken, de uitgaven zoveel mogelijk te beperken en veel flexibiliteit en inspanningen te vragen aan al haar medewerkers", laat de club weten in een mededeling.

"Royal Sporting Club Anderlecht heeft ervoor gekozen om deze inspanningen solidair op te stellen. Dit betekent dat iedereen die betrokken is bij de club zijn of haar steentje bijdraagt. Concreet zal, vanaf dinsdag 24 maart, een groot deel van de medewerkers op economische werkloosheid geplaatst worden. De kosten van de dienstverleners zullen tot een minimum beperkt worden."

Aanzienlijke inspanning

"Spelers en directie zullen een proportionele en dus aanzienlijke inspanning doen om de kosten te reduceren. Daarover zal eerstdaags een akkoord gemaakt worden. RSC Anderlecht heeft in haar rijke geschiedenis al heel wat uitdagingen het hoofd geboden. Ook deze crisis zullen we samen overwinnen."

Anderlecht is de eerste Belgische topclub die alle werknemers op economische werkloosheid zet en vraagt aan de spelers en directie om een deel van hun loon in te leveren. De Brusselse club ontsloeg zaterdag assistent Pär Zetterberg. Ook daarvoor haalde het financiële overwegingen aan.