Amerikaanse vrouw gooit een fortuin weg

Amerikaanse vrouw gooit een fortuin weg

Een Amerikaanse vrouw heeft een oude computer aan een afvalverwerkingsbedrijf meegegeven. Zonder te beseffen gooide ze daarmee 200.000 dollar de vuilnisbak in, want het ging om een van de eerste exemplaren van de Apple-computer.

Clean Bay Area, een recyclingfirma, kwam er gelukkig op tijd achter en is nu op zoek naar de dame. Het bedrijf verkocht de computer, een Apple I, namelijk voor 200.000 dollar aan een verzamelaar. 50% van dat bedrag wil het bedrijf teruggeven aan de oorspronkelijke eigenaar.

De vrouw vond de computer in haar garage toen ze die besloot op te ruimen nadat haar man overleden was. Pas enkele weken later ontdekte de firma de werkelijke waarde van de computer. Het bedrijf hoopt dat de vrouw haar deel van de opbrengst komt opeisen want ze gaf geen adres toen ze het vuil achterliet.

Er zijn in totaal ongeveer 200 exemplaren van de Apple I die werd ontworpen door Steve Wozniak, de medeoprichter van Apple. Steve Jobs, zijn goede vriend, overtuigde hem toen om meerdere exemplaren te maken en dat leidde tot het ontstaan van Apple.