Amerikaanse universiteit verplicht studenten een Fitbit te dragen

Amerikaanse universiteit verplicht studenten een Fitbit te dragen

De Oral Roberts universiteit, een katholieke universiteit in de Biblebelt van de Verenigde Staten, verplicht zijn studenten al om fit te blijven sinds de oprichting in 1965. Vroeger moesten studenten hun hoeveelheid stappen en sportactiviteiten bijhouden in een boekje, maar nu neemt de Fitbit het over.

Het polsbandje, waarmee onder andere de hartslag en het aantal stappen gemeten kunnen worden, is vanaf nu verplicht voor eerstejaars aan de Oral Roberts universiteit. Op basis van de verzamelde gegevens, kan de universiteit extra activiteiten opleggen aan studenten die niet genoeg bewegen. Als de leerling nadien niet in gang schiet, kan de instelling zelfs weigeren om een diploma toe te kennen.

De enige klacht over de maatregel zou de prijs zijn (een Fitbit kost 134 euro), al zijn er ook vragen over welke activiteiten gevolgd worden. Studenten aan de Oral Roberts universiteit mogen niet roken, drinken of voorhuwelijkse seks hebben. Fitbits waren vroeger echter in staat om seksuele activiteiten te meten, maar die functie werd verwijderd nadat sommige gebruikers onwetend hun vrijpartijen deelden op Google.

Een woordvoerder van de universiteit heeft echter laten weten dat ze de seksuele bezigheden van hun studenten niet willen volgen en daar bovendien niet in geïnteresseerd zijn.