Amerikaanse marine betaalt Microsoft miljoenen voor updates van Windows XP

Amerikaanse marine betaalt Microsoft miljoenen voor updates van Windows XP

De US Navy heeft ermee ingestemd om Microsoft 9 miljoen dollar te betalen om de beveiligde computers die werken met Windows XP te blijven updaten nadat het bedrijf besloten had om het verouderde besturingssysteem niet meer te ondersteunen.

Microsoft zal hotfixes en software patches zal voorzien voor Windows XP, Office 2003, Exchange 2003 en Server 2003.

"Bijna alle drijvende netwerken en werkstations zullen profiteren van de Microsoft Premier Support services en de ondersteunende diensten voor Windows XP, Office, Exchange en Server 2003," zei Steven A. Davis, woordvoerder van de Amerikaanse marine.

De marine verwacht dat de deal zal lopen tot juli 2016 met een optie om te verlengen tot juni 2017 indien dat nodig is. De deal kost de marine net geen 31 miljoen dollar. Hij voegde eraan toe dat de deal zou helpen om de connectiviteit van de Navy warfighters te behouden zodat de netwerken en data ondersteund worden die nodig zijn om hun missie te volbrengen.

Naast het leveren van patches zal Microsoft ondersteuning en training voorzien zodat de marine zelf kan omgaan met problemen met producten van Microsoft.