Amerikaans wildreservaat organiseert 'Fat Bear'-wedstrijd

Amerikaans wildreservaat organiseert 'Fat Bear'-wedstrijd

Het is het Katmai National Park & Preserve ,een wildreservaat in de Amerikaanse staat Alaska, dat de opmerkelijke wedstrijd organiseert. De finale gaat tussen twee zwaargewichten. In de ene hoek staat 409 Beadnose, een vrij blond exemplaar dat van lekker eten houdt. Hij heeft dit jaar erg hard geschranst voor zijn finaleplekje, want in de lente was hij nog vrij bescheiden van formaat. Toch laat Beadnose zien dat je met de juiste toewijding toch erg ver kunt komen.

At peak season, brown bears can add up to four pounds of weight a day.

Bear 409 looks like she had no trouble with that. (Yes, this is the same bear. We're screaming.) pic.twitter.com/Wk1gSjDReX

— Katmai National Park (@KatmaiNPS) October 5, 2018

Tegenover Beadnose staat beer 747. Hoewel ze alleen maar een nummer heeft, vergelijken ze haar met een 'jumbojet'. De bolle buik van deze dame raakt bijna niet van de grond en ze komt nauwelijks meer vooruit. Ze schakelde zelfs de gedoodverfde favoriet en winnaar van vorig jaar Otis uit in de kwartfinale.

#FatBearWeek finalist 747 is an absolute unit. These before/after images show how much weight he can gain over just 3 months of summer.

Wild bears at Brooks Falls in @KatmaiNPS have been known to eat 100+ pounds of salmon per day, storing up mass for the long winter. ?#BearCam pic.twitter.com/ViL8gqBSY9

— ? Kurt Kohlstedt ? (@KurtKohlstedt) October 9, 2018

Er kan tot en met dinsdagavond gestemd worden op een van deze twee giganten en dan weten we wie de winnaar van de 'Fat Bear'-wedstrijd wordt. Stemmen kan via de Facebookpagina van het natuurreservaat.