Amerikaans stadje verbiedt dansen voor een tijdje

Amerikaans stadje verbiedt dansen voor een tijdje

Neenah is een klein, rustig stadje in de staat Wisconsin in de Verenigde Staten. Toch is er momenteel heel wat belangstelling voor het stadje in de Amerikaanse pers. Dean Kaufert, de nieuwe burgemeester van Neenah, wil dansen verbieden. De inwoners stonden versteld toen ze van het verbod hoorden.

Komt dit je bekend voor? Dan heb je waarschijnlijk de film Footloose gezien, waarin het voor de inwoners van een klein stadje ook verboden is om te dansen. Dat was ook deels de bedoeling van burgemeester Kaufert. De lokale middelbare school brengt volgende week een opvoering van de bekende dansfilm Footloose. Een ouder had het idee om de voorstelling in de aandacht te brengen door het verbod en de burgemeester was wel te vinden voor de ludieke actie. Woensdag kondigde hij grappend het verbod aan.

"Als er hierdoor meer aandacht is voor de voorstelling en meer mensen ernaar gaan kijken, dan is het de moeite wel waard", legt Kaufert uit. "Als er genoeg mensen in de zaal zitten tijdens de voorstelling zullen we overwegen het verbod op te heffen", lacht de burgervader van Neenah.