Amerikaans ministerie waarschuwt 'lelijke eendjes' voor oplichterij

Amerikaans ministerie waarschuwt 'lelijke eendjes' voor oplichterij

"Geen 10 in de VS? Dan ook geen 10 in het buitenland! Pas op dat je er niet in wordt geluisd om dure drank voor anderen te kopen. Of erger, dat je wordt beroofd. #springbreakingbadly", schreef het Amerikaanse ministerie op Twitter. Rond deze periode van het jaar trekken Amerikaanse studenten massaal naar het buitenland om hun lentevakantie te vieren.

Onder de hashtag #springbreakingbadly twitterde het ministerie een hele reeks adviezen: hou je drankje in de gaten zodat niemand er iets in kan doen, neem nooit een koffer voor iemand mee en koop geen nagemaakte merkkleding. Een andere goede raad die het ministerie wilde meegeven is bewust te zijn van de grenzen van je eigen aantrekkingskracht. Met andere woorden: iemand die in de Verenigde Staten zelden een drankje aangeboden krijgt, kan maar beter op zijn tellen passen als iemand in het buitenland wel interesse toont.

Op Twitter leidde het reisadvies al snel tot heel wat kritiek en grappen. "Ik ben een 6,2 in de VS maar door het omrekenen met het metrieke stelsel ben ik WEL een 10 in het buitenland", grapte een twitteraar. "Moeten Amerikanen kokhalzen van je gezicht? Dan zullen Europeanen dat ook doen. Je bent hopeloos. Liefs, het ministerie van Buitenlandse Zaken", zei een ander.

Uiteindelijk verwijderde het ministerie de tweet en plaatste vervolgens een verontschuldigend bericht.  “Sommigen zijn beledigd door onze eerdere tweet en het spijt ons dat het negatief over kwam”, liet het ministerie weten. “Veel Amerikanen worden ieder jaar weer het slachtoffer van oplichterij en we willen dat iedereen voorzichtig is als hij reist.”

Some have been offended by our earlier tweet and we apologize that it came off negatively (1/2)

— Travel - State Dept (@TravelGov) March 30, 2016

We see many Americans fall victim to scams each year & want all to be careful while traveling 2/2

— Travel - State Dept (@TravelGov) March 30, 2016

Foto Pexels