Amazon wil zijn klanten als leverancier inzetten

Amazon wil zijn klanten als leverancier inzetten

Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon wil graag in de toekomst zijn klanten inzetten om pakjes te bezorgen. Met deze nieuwe methode hoopt de webwinkel de leveringskosten verder te drukken.

Volgens The Wall Street Journal werkt de grote Amerikaanse webwinkel aan een nieuwe app, 'On My Way'. Die zou ervoor moeten zorgen dat klanten tegen een vergoeding pakketjes van het bedrijf in hun buurt kunnen afleveren. Zo kan Amazon zelf zijn personeelskosten voor de levering drukken. Bij een grote internationale webwinkel als Amazon is dat immers een belangrijke uitgavenpost. Naast 'On My Way' speelt het bedrijf ook met het idee om plaatselijke winkels te gebruiken als tijdelijke opslagplaats.

Eerder raakte al bekend dat het Amerikaanse bedrijf graag ook drones wil inzetten bij het leveren van pakjes.

Toch is het helemaal niet zeker of de nieuwe app er werkelijk zal komen. Daarvoor moeten eerst een paar praktische problemen opgelost worden. Zo wordt er uitgekeken naar hoe Amazon diefstal gaat vermijden als zomaar gewone mensen pakjes kunnen leveren. Ook het regelen van de aansprakelijkheid is een element dat nog juridisch moet worden uitgeklaard.