Als mentale aandoeningen monsters waren, zouden ze er zo uitzien

Als mentale aandoeningen monsters waren, zouden ze er zo uitzien

De cartoons zijn gebaseerd op eigen ervaringen, vertelt de Britse artiest. "Ik stelde mijn eigen angsten vaak voor als monsters", legt Allen uit aan The Huffington Post. "Door ze te tekenen, kon ik mijn angsten op een komische manier bekijken. Langzamerhand verdwenen mijn angsten op die manier. Dit bracht me op het idee om meer tekeningen te maken van psychische aandoeningen. Zo kan ik ook andere mensen die met dezelfde angsten en problemen kampen, helpen."

Daarnaast vindt Toby Allen dat psychische aandoeningen maar al te vaak genegeerd of niet serieus genomen worden. "Ik wil mensen er op wijzen hoe schadelijk deze ziekten zijn. Mensen kunnen hier echt zwaar onder lijden", zei hij.

Sinds Allen zijn kunstwerken op Tumblr heeft geplaatst, wordt hij naar eigen zeggen overspoeld met positieve reacties. "Ik heb ongelofelijk veel prachtige en ontroerende boodschappen gekregen van mensen die leven met zo'n aandoening. Eén voor één vertelden ze me hoe mijn werk hen geholpen heeft om op een positieve manier na te denken over hun ziekte."

Foto's: Tumblr ZestyDoesThings