Aldi brengt gin op de markt die van kleur wisselt

Aldi brengt gin op de markt die van kleur wisselt

De naam van het drankje 'Forest Fruits Colour Changing Gin' zegt genoeg, hij verandert van kleur. Wanneer je de verfrissende lekkernij in je glas giet, wordt hij blauw. Maar daar blijft het niet. Doe je er tonic bij, dan krijgt de gin weer een andere kleur: roos. Dit is geen hekserij of magie. De reden is vrij eenvoudig.

Kittelbloem

De gin wordt gemaakt van bloemblaadjes die afstammen van de kittelbloem. Deze zien er op het eerste zicht heel mooi blauw uit, maar wanneer je er een vloeistof aan toevoegt verandert de zuurtegraad en dus ook de kleurstof. Volgens Dale McQueen die medeoprichter is van de gin is het drankje niet alleen aangenaam voor de smaakpapillen, maar ook excentriek doordat hij van kleur kan veranderen.

Schotland 

Het enigste nadeel is dat de gin voorlopig alleen te koop is in Schotland. Daar betaal je een kleine 23 euro voor een fles van 50cl. Bovendien wordt het goedje in een erg beperkte oplage verkocht. Snel zijn is dus de boodschap.

What. Did. I. Just. See?!?!

Colour changing Forest Fruits Gin in @AldiScotland now!#MoreTastefulGin #MoreColourfulGin#ForestFruits #ALDI pic.twitter.com/s94JbiqZue

— McQueen Gin (@McQueenGin) July 21, 2018