Albanese nieuwslezeressen gaan bijna naakt

Albanese nieuwslezeressen gaan bijna naakt

Eind vorig jaar mocht de 21-jarige Enki Bracaj de spits afbijten nadat de studente aan Zjarr Tv verklaarde dat ze graag “iets in de media wou doen”. En daarmee was het startschot gegeven: alle nieuwslezeressen van Zjarr Tv presenteren het journaal bijna topless. Enkele maanden later vroeg Playboy een fotoshoot aan Enki, wat haar haar job heeft gekost. Zjarr Tv wou immers niet dat ze dadelijk het hele menu prijsgaf.

“In Albanië wordt het nieuws gecontroleerd door politiek machten. Wij willen ons hiervan losrukken en geven daarom het nieuws zoals het is: naakt. Wij verkopen geen seks, maar wel de naakte waarheid”, aldus eigenaar Ismet Drishti tegen AFP. Nu blijkt dat het ook wat opbrengt: de kijkcijfers blijven maar stijgen.

Nochtans is niet iedereen er gelukkig mee. Het traditionele Albanië gooit enkel met verwijten. De tegenstanders vinden het schandalig, seksistisch en walgelijk. Maar daar trekken de nieuwslezeressen zich niks van aan. “Ik werk al vier jaar voor de redactie en niemand heeft me ooit opgemerkt. Sinds ik wat meer van mezelf prijsgeef, ben ik een ster. Ik heb er absoluut geen spijt van”, aldus nieuwslezeres Greta Hoxha.

https://www.youtube.com/watch?v=n3mrV6w_wuc