Al 43 doden bij stortvloeden in Thailand dit jaar

Al 43 doden bij stortvloeden in Thailand dit jaar

Sinds begin dit jaar zijn er bij stortvloeden in het zuiden van Thailand 43 doden gevallen, zo meldt het nationale departement rampenbestrijding vandaag. Het is decennia geleden dat het gebied nog met zo'n zware overstromingen te maken kreeg. Meer dan 1,6 miljoen mensen in twaalf provincies werden getroffen door het extreme weer. De meeste dodelijke slachtoffers kwamen om door verdrinking.

Gisteren stuurde de regering een nieuwe waarschuwing uit, omdat het meteorologische instituut tussen vandaag en woensdag opnieuw zware regen verwacht.

Regeringswoordvoerder Sansern Kaewkamnerd zegt dat de situatie in het zuiden van het land verbeterd is, maar dat bepaalde gebieden nog altijd onder water staan. Als voorbereiding op de nieuwe ronde van zware regen liet de overheid overvloedig water weglopen en verschillende waterwegen baggeren. Inwoners werd aangeraden om hun bezittingen naar hoger gelegen gebieden te verplaatsen.

De krokodil van vijf meter lang die vorige week ontsnapte uit een overstroomde zoo in de provincie Nakhon Si Thammarat kon afgelopen weekend weer gevangen worden, zo bericht de website Khaosod English vandaag . De ontsnapping leidde tot paniek, en de buurtbewoners blijven ongerust omdat een aantal kleinere krokodillen van de dierentuin nog altijd niet terecht zijn.

De zware regenvallen en stortvloeden in het zuiden van Thailand zijn ongewoon voor deze tijd van het jaar. De Thaise premier Prayut Chan-o-cha noemde ze vorige week "de ergste in dertig jaar".

bron: Belga