Akon wil één miljard dollar investeren in Afrika

Akon wil één miljard dollar investeren in Afrika

Toen de artiest de realiteit van het continent met eigen ogen zag, wist hij dat hij iets wilde doen. Akon groeide zelf op in Senegal, voor hij met zijn familie naar de VS verhuisde.

"Het was niet gemakkelijk om te organiseren, maar we zijn erin geslaagd om het eerste miljard in te zamelen. We hebben grote projecten voor Afrika”, aldus de 43-jarige zanger tegen een journalist van de Senegalese zender Virgin Radio. "Mensen hebben nood aan elektriciteit, stromend water en basisinfrastructuur."

Akon zegt dat hij zijn eigen leven ook veranderd heeft. Terwijl hij vroeger vlot geld uitgaf aan juwelen en auto's, is dat nu niet meer het geval. "Met de tijd heb ik geleerd dat er zoveel dingen te doen zijn en veel mensen hebben hulp nodig. Ik begon me schuldig te voelen om mijn rijkdom te tonen aan mensen die afzien. Ik heb dorpjes bezocht terwijl ik oorbellen of horloges droeg van 50.000 dollar (48.000 euro), terwijl de mensen voor mijn ogen afzagen. Ik heb besloten dat het allemaal overbodig was. Als je erover nadenkt, is het gewoon opzichtig, het dient tot niets. Ik heb besloten om mijn naasten te helpen."

https://www.facebook.com/WearePublikeradio/videos/358049904565293/