Agent die in contact zou gestaan hebben met terroristen Brussel pas woensdag voor raadkamer

Agent die in contact zou gestaan hebben met terroristen Brussel pas woensdag voor raadkamer

Mohammed S., de agent die in de cel zit omdat hij in contact zou gestaan hebben met terroristen, zal pas woensdag voor de raadkamer verschijnen. De raadkamer moest vandaag beslissen of de man aangehouden blijft, maar zijn advocaat, meester Sven Mary, heeft uitstel gevraagd en gekregen. "We hebben nog niet de tijd gehad om het dossier te bestuderen en we hebben een aantal verduidelijkingen gevraagd aan de onderzoeksrechter", zei Mary. Mohammed S. werkte als als dispatcher bij de politiezone Brussel-Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node). Zo wist hij onder meer waar en wanneer invallen zouden plaatsvinden. Het Brusselse gerecht en het Comité P, dat de politie controleert, voerden echter al wekenlang onderzoek naar de man omdat vermoed werd dat hij via de berichtendienst WhatsApp geheime informatie doorspeelde aan terreurverdachten.

Verschillende media meldden dat de man in contact gestaan zou hebben met Yassine Atar, de broer van Oussama Atar die gezien wordt als het vermoedelijke brein achter de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem. De broers Atar zijn ook neven van de broers El Bakraoui, die zich opbliezen in Maalbeek en Zaventem.

Het contact zou dateren van voor de aanslagen. De inhoud van de berichten is niet bekend, maar was wel voldoende voor de onderzoeksrechter om hem aan te houden op verdenking van passieve corruptie en schending van het beroepsgeheim.

Meester Mary wou nog geen verklaringen afleggen over de inhoud van het dossier. "Mijn cliënt heeft omstandige verklaringen afgelegd, maar het is te vroeg om daar uitspraken over te doen", klonk het.

bron: Belga