Aftellen naar zomers weekend

Aftellen naar zomers weekend

We krijgen deze week eerst nog wat kwakkelweer, maar het weekend belooft zomers te worden met zondag volgens het KMI zelfs temperaturen tot 25 graden. Deze namiddag blijft het meestal zwaarbewolkt met perioden van lichte regen of motregen. De maxima schommelen tussen 15 graden in de Hoge Venen en 19 of 20 graden in Vlaanderen. Er waait meestal een matige en in de kuststreek soms een vrij krachtige, zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/uur aan zee.

's Avonds verwacht het KMI nog vrij veel wolkenvelden met soms wat neerslag. In de nacht wordt het droger in Laag- en Midden-België en komen er enkele opklaringen vanaf het noordwesten. Op de Ardense toppen is er door de lage wolken kans op beperkt zicht. De minima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 16 graden in het westen. De wind waait matig uit zuidwest.

Morgen is het eerst wisselend tot zwaarbewolkt met kans op een bui of wat lichte regen, vooral ten zuiden van Samber en Maas. In de loop van de dag wordt het overal droog met bredere opklaringen. De maxima schommelen tussen 17 graden op de toppen van de Ardennen en 23 graden in het centrum. Er staat een matige wind uit zuidwest tot west.

Morgenavond is het droog met opklaringen. In de loop de nacht neemt de bewolking toe en tegen de ochtend kan het regenen aan de kust. Vooral in de Ardennen is er kans op vorming van nevel of mist. Minima van 13 tot 17 graden bij een matige en in de Ardennen zwakke zuidwestenwind.

Vrijdag trekt vanaf het noordwesten een zwakke storing door ons land met lichte regen of enkele buien. In de namiddag wordt het droger vanaf de kust met op het einde van de dag geleidelijk breder wordende opklaringen. De maxima schommelen tussen 18 graden op de Ardense hoogten en aan zee, en 21 graden in het centrum. De wind wordt zwak tot matig eerst uit westelijke richtingen, ruimend naar noord.

Zaterdagochtend krijgen we eerst op sommige plaatsen nevel, vooral in Vlaanderen en in de Ardense valleien. Overdag wordt het droog en zonnig met maxima van 16 graden in de Hoge Venen tot 21 graden in het westen. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost.

Zondag blijft het droog, zonnig, rustig en wordt het zeer zacht met maxima tussen 21 of 22 graden op de Ardense hoogten en 24 of 25 graden in het centrum.

bron: Belga