Africa Cup 2017 - Hugo Broos looft zijn Kameroense spelers

Africa Cup 2017 - Hugo Broos looft zijn Kameroense spelers

"Dit is voor ons een droom", reageerde bondscoach Hugo Broos nadat zijn Kameroen zich donderdag met 2-0 ten koste van Ghana voor de finale van de Africa Cup plaatste. "Ik ben heel gelukkig, vooral dan voor het team. Het is een voorbeeldige groep, zowel op als naast het veld. Ze verdienen dit echt." "Als je ziet wat de Ghanezen de voorbije toernooien gepresteerd hebben (ze bereikten een zesde keer op rij de halve finales) is dit echt een stunt. Maar sinds het begin van het toernooi zijn we elke match weer vooruitgang blijven boeken."

Tegen Ghana begonnen we goed, maar kregen we het in de tweede helft lastig. Soms moet je dan wat geluk hebben (Kameroen profiteerde in de 72e minuut van een misverstand in de Ghanese defensie). En het tweede doelpunt valt in blessuretijd, toen Ghana wel moest komen en wij van de ruimte konden profiteren."

Het is de eerste keer sinds 2002 dat Kameroen in de finale zit. Toen verlengde het Midden-Afrikaanse land zijn titel door Senegal op strafschoppen te verslaan. Deze keer is Egypte de tegenstander.

.

bron: Belga