Afgedankte Vanderhaeghe heeft recht op ontslagvergoeding van zestien weken

Afgedankte Vanderhaeghe heeft recht op ontslagvergoeding van zestien weken

Yves Vanderhaeghe, die werd ontslagen als hoofdcoach van AA Gent, heeft recht op een ontslagvergoeding van zestien weken. Dat berekende CRESTA, een Brussels advocatenkantoor dat zich exclusief toelegt op de sportindustrie. Vanderhaeghe trad op 4 oktober vorig jaar in dienst bij AA Gent, als opvolger van de net vertrokken Hein Vanhaezebrouck. De oud-middenvelder van onder meer Anderlecht en Moeskroen tekende een contract tot het einde van het seizoen 2018-2019. Die overeenkomst werd echter beëindigd door de Buffalo's.

Vanderhaeghe was uiteindelijk een jaar en vier dagen T1 in Gent. Aangezien zijn anciënniteit net iets meer dan een jaar bedroeg, heeft hij recht op een ontslagvergoeding van zestien weken. Met andere woorden: indien Vanderhaeghe een week eerder was de laan uitgestuurd, had hij slechts recht gehad op veertien weken ontslagvergoeding.

Vanderhaeghe beschikte over een contract van bepaalde duur. Bij overeenkomsten van onbepaalde duur of gegarandeerde contracten worden ontslagvergoedingen op een andere manier afgehandeld. Trainers met een overeenkomst van onbepaalde duur zullen vanaf het punt dat ze een half jaar in dienst zijn tevreden moeten zijn met de helft van de ontslagvergoeding van trainers met een contract van bepaalde duur. Trainers met gegarandeerde contracten zullen hun resterende loon gedurende het gehele contract uitbetaald krijgen.

bron: Belga