Affaire Grégory - Murielle Bolle stopt hongerstaking

Murielle Bolle, die in staat van beschuldiging is gesteld in het onderzoek naar de dood in 1984 van de kleine Grégory Villemin, heeft een einde gemaakt aan haar hongerstaking, die ze afgelopen donderdag is begonnen. Dat meldt de Franse krant Le Figaro dinsdag. Met haar hongerstaking wou ze protesteren tegen de omstandigheden van haar gevangenschap. Haar advocaten hebben opnieuw haar vrijlating gevraagd. De 48-jarige Bolle is eind juni opgepakt en in staat van beschuldiging gesteld voor ontvoering van een minderjarige jonger dan vijftien jaar. Haar voorhechtenis werd vorige week dinsdag bevestigd.

Op het ogenblik van de feiten, in 1984, was Bolle 15 jaar. Zij zei aanvankelijk te hebben gezien hoe haar schoonbroer Bernard Laroche de kleine Grégory Villemin had meegenomen in zijn auto. Later trok zij die getuigenis in.

Meer dan 32 jaar na de feiten gaat het parket ervan uit dat zij een rol in de ontvoering heeft gespeeld. Het 4-jarig kind werd in oktober 1984 in een waterloop in de Vogezen dood teruggevonden, geboeid aan handen en voeten.

bron: Belga