Advocaat van Joëlle Milquet noemt beschuldigingen "volledig vals"

De beschuldigingen aan het adres van voormalig cdH-voorzitter Joëlle Milquet die het parket van Brussel onderzoekt, zijn "volledig vals". Dat zegt haar advocaat Adrien Masset donderdagavond. Het Brusselse parket opende tijdens het eerste trimester van 2018 een gerechtelijk informatieonderzoek naar Joëlle Milquet. Dat is gericht op feiten die worden gekwalificeerd als "verbale of schriftelijke bedreigingen met bevel, intimidatie en gebruik voor criminele doeleinden van informatie verkregen in het kader van toegang tot een onderzoeksdossier".

Volgens Adrien Masset was Joëlle Milquet niet op de hoogte van het bestaan van het onderzoek, en kon ze zich nog niet verdedigen. Hij benadrukt dat zijn cliënt elk crimineel of illegaal gedrag ontkent. "Ze voelt zich in dit dossier eerder zelf het slachtoffer, en zeker niet de schuldige."

Volgens Le Vif/L'Express houdt het nieuwe onderzoek verband met het nog steeds lopende onderzoek bij het parket-generaal van Brussel tegen Joëlle Milquet. De gewezen voorzitter van cdH wordt ervan verdacht in 2014 kabinetsmedewerkers te hebben aangetrokken, toen ze minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier was, die in werkelijkheid aan haar verkiezingscampagne waren toegewezen.

Masset benadrukt dat Joelle Milquet steeds de rechtmatigheid van de taken van haar medewerkers heeft verdedigd en aangetoond.

bron: Belga