Adele huilt tranen met tuiten bij Brit Awards

Adele huilt tranen met tuiten bij Brit Awards

Tijdens haar speech was de 27-jarige zangeres zichtbaar geëmotioneerd. "Ik was een tijdje verloren. Ik wist niet of ik ooit nog terug zou komen. En jullie zijn allemaal zo lief voor mij", zei de Britse al huilend.

Toen ze zichzelf herpakt had, bedankte ze nog haar vriend Simon Konecki en sprak ze haar steun uit voor Kesha. De Amerikaanse zangeres was naar de rechter gestapt omdat ze haar exclusieve contract met een producer - die haar zou misbruikt hebben - wou verbreken, maar ze had die rechtszaak verloren.

Niet alleen Adele viel in de prijzen. De award voor beste mannelijke soloartiest ging naar James Bay, Coldplay werd bekroond tot beste band en 'Drag me down' van One Direction won voor beste muziekvideo.

Ook niet-Britse artiesten worden tijdens de Brit Awards in de bloemetjes gezet. Justin Bieber(Canada) werd de beste internationale mannelijke artiest, Björk (IJsland) de beste internationale vrouwelijke artiest en Tame Impala (Australië) de beste internationale band.

Tijdens de uitreiking werd ook ode gebracht aan David Bowie, die vorige maand overleed op 69-jarige leeftijd. Hij won postuum de Brit Icon Award.

Foto's AFP / J. Tallis