Adam Yates in 2018 opnieuw in Tour de France, tweelingbroer Simon kiest voor Giro

Adam Yates in 2018 opnieuw in Tour de France, tweelingbroer Simon kiest voor Giro

De Engelsman Adam Yates kiest na een jaar afwezigheid opnieuw voor de Tour de France. Zijn tweelingbroer Simon Yates rijdt in 2018 de Giro d'Italia en de Vuelta a Espana. Dat maakte Orica-Scott, dat volgend seizoen Mitchelton-Scott wordt, vrijdag bekend. Adam Yates debuteerde in 2015 met een 50e plaats in de Ronde van Frankrijk en werd een jaar later vierde en beste jongere. Dit jaar werd hij negende in de Ronde van Italië en 34e in de Ronde van Spanje. "Het voelt prima om weer naar de Tour terug te keren. Het was goed om eens een ander programma te proberen, maar de Tour blijft toch speciaal. Ik kijk uit naar de uitdaging", verklaarde Adam Yates. "Ik ben me nog altijd als renner aan het ontwikkelen en voel geen extra druk door mijn resultaat van 2016. Ik zal mijn best doen en we zien wel waar we uitkomen."

Dit jaar kaapte Simon Yates met een zevende plaats de witte trui weg in "La Grande Boucle". Voor het jongerenklassement komen de broers in 2018 niet meer in aanmerking. In augustus worden ze 26. Bij zijn eerste deelname in 2014 haalde Simon Yates de finish niet, in 2015 werd hij 89e. In Spanje reed hij in 2016 naar een zesde plaats en eindigde hij in 2017 als 44e. In de Giro maakt Simon Yates in mei zijn debuut. "Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging", klinkt het bij Simon Yates. "Aanvankelijk zou ik vorig jaar al in Italië starten, maar op het laatste moment werden de plannen gewijzigd. Ik ben dus blij dat ik nu eindelijk met de Giro kennis kan maken. Om als renner progressie te blijven maken, is het nodig steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ook naar de Vuelta, waar ik al mooie resultaten reed, kijk ik uit. Het WK vindt dit jaar op een extreem zwaar parkoers plaats en dan lijkt de Vuelta me de ideale voorbereiding. De Tour zal ik in de toekomst nog vaak genoeg kunnen rijden."

De 27-jarige Colombiaan Johan Esteban Chaves, in 2016 tweede in de Giro en derde in de Vuelta, werkt identiek hetzelfde programma als Simon Yates af. "Ik koers graag in Italië. ik beleefde er de hardste momenten in mijn carrière, maar ook de mooiste. Door mijn knieblessure werd mijn Tourdebuut een sof, maar we hebben veel geleerd en zijn erg hongerig om aan het nieuwe seizoen te beginnen."

Sportdirecteur Matt White heeft er alvast vertrouwen in: "We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat de volgende stap voor ons het winnen van een grote ronde is. We mikken niet alleen op ritzeges, maar in elke grote ronde ook op het klassement."

.

bron: Belga