Actievoerende taxi's leggen Brussel lam

Actievoerende taxi's leggen Brussel lam

Na een eerste telling meldde de politie dat er om 6.30 uur al een 300-tal taxi's zich verzameld hadden in Brussel, om te protesteren tegen de liberalisering van de sector en meer bepaald tegen taxidienst Uber. Niet veel later zette de eerste colonne zich in beweging op de binnenring ter hoogte van de Ninoofsesteenweg. Een tweede stoet van taxi's is ook al vertrokken vanop het Heizelplateau richting de Ring.

Daar reden ze op twee rijstroken in een erg traag tempo en veroorzaken ze zo sterk verstoord verkeer op de Ring tussen Groot-Bijgaarden en Vierarmenkruispunt. Intussen verloopt het verkeer erg moeizaam en is er op de binnenring file vanaf Halle. De voorspelde verkeersellende treedt zo al vroeg in.

In Brussel zelf is de de E40 komende van Gent is volledig versperd door taxi's in de richting van de Keizer Karellaan.

Na de grote hinder op de grote Ring rond Brussel, is er nu ook verstoord verkeer op de kleine Ring. De politie spreekt van 650 taxi's die op dit moment deelnemen aan de betoging. Het openbaar vervoer ondervindt lichte hinder.

Het openbaar vervoer van de MIVB ondervindt momenteel slechte beperkte hinder door de betoging. Daar zijn er omstreeks 8.10 uur vooral vertragingen rond de Naamsepoort op de buslijnen 50 en 58.

bron: Belga

Meest gelezen
 1. DIW2

  Na ‘The Voice’ ook grensoverschrijdend gedrag bij ‘The Masked Singer’? «Hij sloeg op mijn achterwerk» (video)

 2. esmeethumb

  Zangeres getuigt over nare ervaring met Marco Borsato: «Ik was de enige die het raar vond»

 3. alexthumb

  Dit heeft het Overlegcomité allemaal beslist

 4. katthumb

  Kat Kerkhofs heeft belangrijke boodschap voor haar ongeboren zoontje

 5. sarahthumb

  Vriendin van Viktor Verhulst neemt selfie in gewaagde outfit: «Wow, zo mooi!» (foto)