Acteur van "That '70s Show" aangeklaagd voor verkrachting

Acteur van "That '70s Show" aangeklaagd voor verkrachting

De vier vrouwen hebben al in 2016 en in de eerste maanden van 2017 een klacht neergelegd bij de politie van Los Angeles, maar het onderzoek loopt nog steeds. Ze verklaren allen dat ze door Masterson zijn aangerand en verkracht in het begin van de jaren 2000.

Slachtoffers

Eén van de vrouwen is Marie Bobette Riales, een ex-vriendin van de acteur. Zij claimt dat Scientology-leden haar stalken en fotograferen. Volgens gerechtelijke documenten hebben onbekenden ook het slaapkamerraam van haar 13-jarige dochter vernield met een steen.

Een ander slachtoffer, Chrissie B., werd in oktober 2017 gefilmd en achtervolgd door een onbekende auto. Even na dat incident werd haar hond vergiftigd.

Vernedering

Masterson noemt de beschuldigingen uit de lucht gegrepen en belachelijk. "Ik ben niet van plan om mijn ex-vriendin te vernederen in de media zoals zij met mij al meer dan twee jaar doet. Ik kijk uit naar de rechtszaak en weet zeker dat ik dit proces zal winnen. Dan zal iedereen eindelijk de waarheid ontdekken en zien hoe deze vrouw me heeft bedrogen. Zodra haar zaak verworpen is, zal ik haar en iedereen die haar hielp aanklagen", verklaart Masterson via zijn advocaat.

Ook Scientology ontkent alle beschuldigingen formeel. "Deze rechtzaak staat op losse schroeven en is niet op feiten gebaseerd. Volgens ons is dit slechts een publiciteitsstunt", klinkt het bij een woordvoerder.