Acht voordelen van champagne

Acht voordelen van champagne

1. Champagne verbetert je geheugen

Britse wetenschappers van de University of Reading hebben recent ontdekt dat een glaasje bubbels goed is voor je geheugen. Ze vonden dat champagne een stofje met kleine fenolische verbindingen bevat, wat je ruimtelijk geheugen verbetert. Hierdoor zouden mensen beter in staat zijn om de omgeving te begrijpen en te onthouden, complexe taken uit te voeren en een moeilijke rekensom op te lossen.

2. Het is 'goed' voor de lijn

In vergelijking met rode of witte wijn, bevat mousserende wijn minder calorieën. Zo zit er in een glas champagne pakweg 80 calorieën, terwijl in een glas rode of witte wijn zo'n 120 calorieën zitten.

3. Champagneglazen zijn klein maar fijn

Een verfijnd champagneglas is ook iets kleiner dan de kuip waar je soms witte of rode wijn uit drinkt. Om te vermijden dat je je glas constant moet bijvullen, gaan de meeste mensen onbewust langzamer en minder drinken.

4. De bubbels hebben ook voordelen

Door de triljoenen bubbels drinken mensen hun glas ook langzamer leeg. Bovendien krijg je van bubbels sneller een voldaan gevoel.

https://giphy.com/embed/Aj3Oi96f6uwko

5. Het is goed voor je hart

Verschillende studies hebben aangetoond dat de godendrank net zo goed is voor je hart als een glas rode wijn. Champagne is namelijk gemaakt van rode én witte druiven, waardoor resveratrol in relatief hoge niveau's terug te vinden is. Deze antioxidant verwijdt je bloedvaten, voorkomt bloedpropjes, verlicht de druk op je hart en hersenen en bestrijdt slechte cholesterol.

6. Je krijgt er een betere sexdrive van

Terwijl andere alcoholische dranken je een eenmalige impuls geven waarna je energieniveau daalt, wekt champs je libido op. Hierdoor ben je sneller én aanzienlijk langer opgewonden.

7. Champagne houdt je scherp

Bepaalde proteïnen bevorderen je kortetermijngeheugen. Sommige onderzoekers zijn er zelfs van overtuigd dat wie drie jaar lang gematigd champagne drinkt, twee keer zoveel van dit geheugenproteïne in je hersenen heeft gekregen.

8. Champagne is niet perse slecht voor je portemonnee

Aan champagne hangt vaak een duur prijskaartje. Wie zich niet blut wil betalen, kan kiezen voor de goekopere varianten. Zo bevatten cava en prosecco ook de voordelen van champagne.

https://giphy.com/embed/GCLlQnV7wzKLu