Acht dingen die je nog niet wist over Chris Pratt, de nieuwe koning van Hollywood

Acht dingen die je nog niet wist over Chris Pratt, de nieuwe koning van Hollywood

Chris Pratt is de ‘man of the moment'. De sympathieke acteur is overal te zien en weet rol na rol te veroveren. Zo is hij sinds gisteren te zien in Jurassic World, het vervolg op Jurassic Park waar we twintig jaar op hebben gewacht. De acteur speelt Owen Grady, een ex-militair met veel respect voor de natuurlijke orde van mens en dier, die nu voor het gedragscentrum van Jurassic World werkt. Chris heeft echter al een flink CV op zijn naam staan, waaronder drie Oscar-winnende films (Moneyball, Zero Dark Thirty en Her). Sinds hij vorig jaar in Guardians of the Galaxy doorbrak als leading man staat Hollywood voor hem in de rij. Niet zo vreemd, want Chris is niet alleen sympathiek en grappig, hij is ook nog eens een liefhebbende echtgenoot en vader. De faam van de grappenmaker groeit nog altijd en daarom vonden we het tijd om hem eens onder de loep te nemen. Hieronder lees je acht dingen die je wellicht nog niet wist over de acteur!

1. Zijn huwelijk was meant to be

Hij en zijn vrouw Anna Faris (Scary Movie, Mom, What's Your Number) waren ‘meant to be'. Tijdens een ‘Ask Me Anything' sessie vroeg een fan naar zijn beroemde vrouw en het antwoord van Chris zal elke vrouw doen zwijmelen. “Anna en ik zijn bestemd voor elkaar. Onze relatie heeft me doen geloven in goddelijke interventie en het lot, net zoals mijn gekke carrière en de manier waarop ik in dit leven ben beland. Anna en ik groeiden 20 minuten bij elkaar vandaan op maar hebben elkaar nooit ontmoet tot we in LA waren. We hebben beiden onze start gehad met horror spoofs. We hebben beiden een animatiefilm gedaan met Phil Lord en Chris Miller. We zijn alletwee doorgebroken met rollen van maffe dommeriken die je laten lachen. We hebben beiden ouders die lijden aan MS. De gelijkenissen gaan maar door”. Anna liet in een interview weten dat ze wist dat Chris de man van haar dromen was toen ze tijdens een van hun eerste dates bij Chris thuis kwam en ze zijn dode insectencollectie zag. Anna is zelf namelijk ook de trotse bezitster van een dode insectencollectie. De twee ontmoetten elkaar tijdens de opnamen van Take Me Home Tonight in 2007, trouwden in 2009 in Bali en hebben hun collecties sindsdien samengevoegd. Awh! Als dat geen echte liefde is!

2. Chris is een echte sportfanaat

De Jurassic World-ster was erg populair op de middelbare school. En sportief! Hij groeide op in Lake Stevens in de staat Washington. Hij was fullback voor het football team, deed aan atletiek en ook nog aan worstelen. Hij was zo populair dat hij de toespraak tijdens de diploma-uitreiking mocht geven.

3. Van bediende naar Hollywoodster

Chris kreeg zijn grote kans toen hij in de bediening werkte van Bubba Gump's Restaurant in Hawaï. Regisseur Rae Dawn Chong vond hem zo charismatisch en grappig dat ze hem een rol aanbood in haar debuutfilm Cursed Part Three.

4. Chris houdt wel van een weddenschapje... en houdt zich er ook aan

Zijn favoriete football team is de Seattle Seahawks. Dit jaar stond ‘zijn' team in de finale van de Super Bowl tegen het favoriete team van collega Chris Evans, de New England Patriots. Op Twitter kwam al snel een weddenschap tussen de twee tot stand over het kampioenschap. Chris verloor de weddenschap, maar maakte daarmee de dag van vele kinderen. Als tegenprestatie bezocht hij namelijk een kinderziekenhuis verkleed als Star-Lord uit Guardians of the Galaxy. Chris Evans kwam ook mee.

5. Chris is een polyglot

Chris is vloeiend in Duits! Ook kan hij vanwege zijn liefde voor slechte reality televisie uitstekend een Essex-accent nadoen. Nieuwsgierig? Bekijk het hier.

6. Hij speelde mee in een televisieserie

De lolbroek was ook te zien in de serie Everwood. Hij speelde Bright Abbot. In deze tijd had hij ook een relatie met zijn ‘televisiezus' Emily VanCamp, bekend van Revenge.

7. Chris jojoot moeiteloos met zijn gewicht

De acteur weet vrijwel moeiteloos van gewicht te veranderen. Voor zijn rol in Moneyball verloor hij bijna 20 kilo, kwam weer aan voor zijn rol in 10 Years en moest weer afvallen voor zijn rol in Zero Dark Thirthy. De grootste verandering onderging hij echter voor zijn doorbraakrol als Star-Lord in Guardians of the Galaxy. Zelf zegt hij dat zijn vrouw hem het liefst wat voller heeft, omdat ze dol is op koken.

8. Chris wil Hollywood verlaten voor zijn zoon

Samen met zijn vrouw Anna heeft Chris een tweejarig zoontje, Jack. Omdat zijn vrouw en hij beiden zijn opgegroeid in Washington, willen ze over een aantal jaar verhuizen uit Hollywood. De reden hierachter is vooral zodat Jack net zo'n fijne jeugd kan hebben als zijn ouders en dat lastig is in het drukke Hollywood. Zeker voor de zoon van twee sterren.

Voorlopig hoeven we Chris in ieder geval niet te missen op het grote scherm want sinds gisteren schittert hij naast velociraptors en de Indominus Rex in Jurassic World en in de wandelgangen wordt er gefluisterd dat hij de nieuwe Indiana Jones zal worden.