Abrini, Krayem en drie andere terreurverdachten opgepakt

Abrini, Krayem en drie andere terreurverdachten opgepakt

De 30-jarige Mohamed Abrini (foto's) - een Marokaanse Belg - wordt al bijna vijf maanden gezocht. Zijn DNA werd teruggevonden in de wagen die werd gebruikt bij de aanslagen in Parijs, net als in appartementen in Schaarbeek en Vorst. Hij werd uiteindelijk ingerekend op het Albertplein in Anderlecht. Het parket onderzoekt nu of hij de derde terrorist is van de aanslag in Zaventem, bekend als 'de man met het hoedje'.

 

Van de 28-jarige Zweed Osama Krayem - alias Naïm Al Ahmed - wordt onderzocht of hij de tweede terrorist is van de aanslag in het metrostation Maalbeek. «Deze persoon werd opgemerkt in gezelschap van Khalid El Bakraoui, die even later de aanslag in de metro zou plegen. Hij werd bovendien gefilmd in het City 2-complex in Brussel, bij de aankoop van tassen die gebruikt werden bij de aanslagen op de luchthaven Brussel-Nationaal in Zaventem», aldus parketwoordvoerder Eric Van Der Sijpt.

Samen met Krayem werd ook Hervé B. M. opgepakt in Laken. Hij werd eerder met een voertuig gehuurd door Salah Abdeslam opgehaald in Duitsland, en nadien naar België gebracht, aldus nog het parket.

Foto's AFP / Belgische federale politie